Pravila o zaštiti privatnosti i Pravila o kolačićima

BIBER BEK d.o.o. vodi brigu o zaštiti privatnosti posjetitelja internetske stranice www.biber-bek.hr (dalje u tekstu: Web stranica) te drugih poslovnih partnera i suradnika.

Podaci o voditelju obrade osobnih podataka

Naziv: BIBER BEK d.o.o. (dalje u tekstu: Voditelj obrade osobnih podataka/Društvo)
Registrirano sjedište: Zagreb, Gospodska ulica 21, Republika Hrvatska
Osobni identifikacijski broj (OIB): 47377158365
Registarski broj (MBS): 00294012
E-mail: webshop@biber-bek.hr
Osobni podatak je svaka informacija koja Vas identificira, poput imena i prezimena, OIB-a i sl., ali i svaki podatak pomoću kojeg postoji mogućnost da Vas se identificira – poput adrese, e-mail adrese, IP i MAC adrese, GPS lokacije, RFID tragova i kolačića na internet stranicama, telefonskog broja i sl.
Društvo obrađuje Vaše osobne podatke zakonito, pošteno i transparentno.

Kako Društvo koristi prikupljene osobne podatke?

Ova pravila o zaštiti privatnosti odnose se na osobne podatke koje Društvo prikuplja o sljedećim osobama ili vezano za sljedeće aktivnosti, izneseno sljedećim redoslijedom:

I. Posjetitelji web stranice i Pravila o kolačićima II. Poslovni partneri III. Komunikacija putem e-mail sustava IV. Prava svih ispitanika

I. Posjetitelji web stranice i Pravila o kolačićima

Pravna osnova obrade osobnih podataka:

Pravna osnova obrade osobnih podataka koji se prikupljaju korištenjem Web stranice je izvršenje ugovora o korištenju Web stranice koji sklapate u trenutku posjećivanja Web stranice, a u skladu s Uvjetima korištenja koji su objavljeni na Web stranici.

Opseg i kategorije osobnih podataka koje obrađuje Društvo:

Ne obrađujemo više osobnih podataka nego što je to potrebno za korištenje Web stranice. Tijekom pregledavanja sadržaja na Web stranici, bit će evidentirana IP adresa Vašeg računala, vrijeme početka i završetka posjeta, identifikacija gledane usluge te, u određenim slučajevima, ovisno o postavkama Vašeg računala, vrsta preglednika i operativni sustav. Sustav automatski bilježi navedene podatke.

Pravila o Kolačićima

Općenito o kolačićima i svrsi kolačića

Što su kolačići? Kolačići su male tekstualne datoteke koje na Vaš uređaj smještaju Internet stranica koje posjetite. One se učestalo koriste kako bi Internet stranice funkcionirale, odnosno učinkovitije funkcionirale, kao i da bi se pružile Internet usluge i funkcionalnosti za korisnike. Sukladno relevantnim propisima, kolačići mogu biti spremljeni ili njima može biti pristupljeno na Vašoj opremi samo uz Vašu privolu, izuzev kolačića koji su nužno potrebni kako bi se pružila usluga na ovoj Web stranici. Svrha ovih pravila jest pružiti Vam potrebne informacije što se tiče našeg korištenja kolačića i spremanja takvih kolačića na Vaš uređaj kada pristupite našoj stranici, a kako bismo Vam mogli omogućiti da odaberete želite li omogućiti da se kolačići smještaju na Vaš uređaj.
Vrste kolačića su:
Privremeni kolačići Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih internetska mjesta pohranjuju privremene podatke.
Trajni kolačići Trajni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Pomoću njih internetska mjesta pohranjuju podatke. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama.
Kolačići od prve strane Kolačići od prve strane dolaze s internetskih mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića internetska mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom internetskom mjestu.
Kolačići treće strane Kolačići treće strane dolaze s drugih internetskih mjesta.

Trajni i Privremeni kolačići

Određeni kolačići stranica (tzv. Kolačići prve strane koje koristi internet stranica) su nužni za funkcioniranje ove Web stranice. Niže navedena tablica objašnjava koje kolačiće koristimo te zašto ih koristimo. Kolačić: Kolačić „skocni-prozor“
Vrsta kolačića: Trajni Svrha: Svrha Funkcija: Ovaj kolačić pohranjuje informacije o tome je li korisnik vidio skočni prozor i da li je prihvatio marketing kolačiće koji se nalaze na stranici. Rok trajanja: Najviše 1 mjesec

Kolačići trećih strana koji nisu u vezi s marketingom

Određeni kolačići trećih strana, koji nisu u vezi s marketingom, neophodni su za obavljanje Usluga koje pružaju treće strane. Tablica u nastavku sadrži objašnjenja o takvim nemarketinškim kolačićima trećih strana koje mi upotrebljavamo, kao i svrsi zašto ih upotrebljavamo. Kolačić: Google
Vrsta kolačića: Trajni Svrha: Analitika/Mjerenje Funkcija: Google upotrebljava kolačiće za prikupljanje statističkih podataka web stranice i praćenje stope konverzije. Rok trajanja: 1-20 godina
Kolačić: Google Analytics
Vrsta kolačića: Trajni Svrha: Analitika/Mjerenje Funkcija: Ovi kolačići se upotrebljavaju za prikupljanje informacija o tome kako posjetitelji koriste ovu web stranicu. Prikupljene informacije koriste se za sastavljanje izvješća i u svrhu poboljšanje web stranice. Kolačići anonimno prikupljaju podatke, uključujući: (i) broj posjetitelja web stranice, (ii) odakle su posjetitelji došli na ovu stranicu i (iii) koje stranice ove web stranice su posjetili. Kliknite ovdje za pregled pravila privatnosti na Googleu. Rok trajanja: Maksimalno 2 godine
Kolačić: Facebook Pixel
Vrsta kolačića: Trajni Svrha: Analitika/Mjerenje Funkcija: Facebook upotrebljava kolačiće za prikupljanje statističkih podataka web stranice i praćenje stope konverzije. Rok trajanja: 1-20 godina

Promjena postavki kolačića u Vašem pretraživaču

Možete odabrati želite li prihvatiti kolačiće.
Većina internet pretraživača dopušta kontrolu nad gore navedenim kolačićima putem postavki internet pretraživača. Podešavanjem Vašeg internet pretraživača možete izbjeći primanje kolačića. Metoda kojom se onemogućavaju kolačići ovisit će o korištenom web pretraživaču. Upute potražite pod “Pomoć” ili u drugom odgovarajućem izborniku Vašeg internet pretraživača. Da biste saznali više o kolačićima, uključujući kako vidjeti koji su kolačići postavljeni i kako njima upravljati te kako ih obrisati, posjetite www.aboutcookies.org ili www.allaboutcookies.org.
Da biste isključili praćenje od strane Google Analytics posjetite http://tools.google.com/dlpage/gaotout.

Svrha obrade Podataka:

Svrha obrade podataka je sljedeća:
(i) Sklapanje i izvršenje ugovora o korištenju Web stranice
(ii) Podaci evidentirani u dnevničkoj datoteci tijekom pretraživanja Web stranice koriste se u statističke svrhe (da se prikupe podaci o popularnosti Web stranice), za otkrivanje pogrešaka i provjeravanje sigurnosti rada Web stranice te u konačnici za otkrivanje i sprječavanje nezakonitih vanjskih napada koji krše ili ugrožavaju ispravnost Web stranice.

Prijenos Podataka:

Društvo u određenim slučajevima prenosi Vaše podatke trećim stranama za sljedeće svrhe obrade: zbog ostvarivanja neke od funkcionalnosti, sadržaja ili usluge Web stranice, pristup Vašim podacima može imati naš ugovoreni partner nadležan za održavanje funkcionalnosti i administraciju Web stranice. Obvezujemo se osigurati da će navedeni partner Vaše osobne podatke obrađivati na način predviđen ovim Pravilima o zaštiti privatnosti.
Vaši osobni podaci mogu biti dostavljeni tvrtkama iz drugih zemalja unutar i izvan EU koje smo angažirali radi gore navedene svrhe obrade. Relevantne zemlje izvan EU možda ne mogu osigurati istu razinu zaštite osobnih podataka kao i Vaša država, ali u takvim slučajevima, Društvo će osigurati da su osobni podaci adekvatno zaštićeni od strane primatelja u takvim zemljama.

Trajanje obrade Podataka:

Razdoblje obrade osobnih podataka započinje pružanjem Podataka i traje do izvršenja ugovora o korištenju Web stranice. Nakon toga Vaše osobne podatke ćemo brisati, osim u mjeri i trajanju potrebnima za ispunjavanje zakonskih obveza, rješavanje eventualnih sporova i/ili ispunjavanje ugovora sklopljenih s izvršiteljima obrade.

Sigurnost i ostale informacije:

Društvo pohranjuje Podatke isključivo u digitalnom obliku. Svi osobni podaci zaštićeni su odgovarajućom prvoklasnom zaštitom te jedino ovlašteni zaposlenici Društva i ovlašteni zaposlenici osoba navedenih u ovim Pravilima o zaštiti privatnosti kojima je Društvo prenijelo osobne podatke u ovdje navedene svrhe imaju pristup Podacima i obavljaju djelatnosti vezane za Podatke. Društvo će sustav zaštite podataka redovito nadograđivati i unaprjeđivati te činiti sve što se očekuje u određenoj situaciji kako bi spriječio neovlašteni pristup obrađivanim Podacima.

II. Poslovni partneri

Pravna osnova obrade osobnih podataka:

Društvo u svom poslovanju prikuplja osobne podatke osoba ovlaštenih za zastupanje pravnih osoba partnera različitih djelatnosti kao i osobne podatke kontakt osoba zaposlenih u tim pravnim osobama te drugih osoba zaposlenih u navedenim pravim osobama koje su nadležne za izvršenje ugovora za pojedine usluge. „Partneri različitih djelatnosti“ za potrebe ovih Pravila o zaštiti privatnosti označavaju razne poslovne partnere Društva s kojima Društvo sklapa ugovore radi pružanja različitih vrsta usluga Društvu od strane navedenih osoba, kao što su agencijske usluge, bankarske usluge, usluge računovodstvenog servisa, usluge tehničkog održavanja različitih sustava, usluge savjetovanja vezanog za zaštitu na radu, usluge pružanja interneta, telefonskih i mobilnih usluga, usluge pružanja smještaja, usluge prijevoza te sve druge usluge koje Društvo koristi u svom redovitom poslovanju. Pravna osnova obrade osobnih podataka navedenih osoba jest izvršenje ugovora koje je Društvo sklopio sa navedenim poslovnim partnerima.

Opseg i kategorije osobnih podataka koje obrađuje Društvo:

Ne obrađujemo više podataka nego što je to potrebno za izvršenje ugovora sklopljenih sa Poslovnim partnerima. U navedene svrhe obrađuju se sljedeći osobni podaci: ime i prezime, adresa, broj telefona, broj mobitela, e-mail adresa.

Svrha obrade Podataka:

Svrha obrade podataka je sklapanje i izvršenje ugovora o izvršenju različitih usluga s Poslovnim partnerima.

Prijenos Podataka:

Društvo u određenim slučajevima prenosi Vaše podatke trećim stranama za sljedeće svrhe obrade:
(i) Društvo može proslijediti podatke ili omogućiti pristup tim podacima drugim društvima, i to poslovnim partnerima Društva, a koji mogu koristiti, proslijediti i obraditi podatke za sljedeće svrhe: kako bi komunicirali podatke o Društvu; kako bi pratili i osigurali postupanje u skladu s mjerodavnim politikama i procedurama te mjerodavnim zakonima; i kako bi odgovorili na zahtjeve i pravne obveze od strane nadzornih tijela i institucija te u druge zakonite svrhe.
(ii) Zbog održavanja tehničke i programske računalne opreme Društva te zaštite navedene opreme, pristup Vašim podacima može imati naš ugovoreni partner koji vrši održavanje navedene opreme. Obvezujemo se osigurati da će navedeni ugovoreni partner Vaše osobne podatke obrađivati na način predviđen ovim Pravilima o zaštiti privatnosti.
(iii) Zbog potrebe provođenja revizije i ispunjenja koorporativnih financijski obveza, Vaši podaci mogu biti proslijeđeni neovisnim vanjskim ugovorenim savjetnicima Društva (npr. revizorima, računovodstvenim servisima, odvjetnicima). Obvezujemo se osigurati da će navedeni ugovoreni partneri Vaše osobne podatke obrađivati na način predviđen ovim Pravilima o zaštiti privatnosti.
Vaši osobni podaci mogu biti dostavljeni tvrtkama iz drugih zemalja unutar i izvan EU koje smo angažirali radi gore navedene svrhe obrade. Relevantne zemlje izvan EU možda ne mogu osigurati istu razinu zaštite osobnih podataka kao i Vaša država, ali u takvim slučajevima, Društvo će osigurati da su osobni podaci adekvatno zaštićeni od strane primatelja u takvim zemljama.

Trajanje obrade Podataka:

Razdoblje obrade osobnih podataka započinje pružanjem Podataka i traje do izvršenja ugovora o pružanju usluga sa poslovnim partnerima, odnosno i nakon prestanka ugovora najduže 11 godina sukladno Zakonu o računovodstvu, osim ukoliko je potrebno duže čuvanje uslijed zaštite i obrane pravnih zahtjeva Društva.

Sigurnost i ostale informacije:

Društvo pohranjuje Podatke u pisanom i digitalnom obliku. Podaci u pisanom obliku čuvaju se u poslovnim prostorijama Društva u registratorima koji se nalaze u zaključanim ormarima te kojima pristup imaju samo osobe koje su od strane Društva ovlaštene na pristup istima. Podaci u digitalnom obliku zaštićeni su odgovarajućom prvoklasnom zaštitom te jedino ovlašteni zaposlenici Društva i ovlašteni zaposlenici osoba navedenih u ovim Pravilima o zaštiti privatnosti kojima je Društvo prenijelo osobne podatke u ovdje navedene svrhe imaju pristup Podacima i obavljaju djelatnosti vezane za Podatke. Društvo će sustav zaštite podataka redovito nadograđivati i unaprjeđivati te činiti sve što se očekuje u određenoj situaciji kako bi spriječio neovlašteni pristup obrađivanim Podacima.

III. Komunikacija putem e-mail sustava

Pravna osnova obrade osobnih podataka:

Društvo može obrađivati podatke klijenata – fizičkih osoba, osoba ovlaštenih za zastupanje te osoblja (zaposlenika) svojih poslovnih partnera i/ili potencijalnih poslovnih partnera koji se prikupljaju putem e-maila u svrhu omogućavanja komunikacije Društva sa svojim poslovnim partnerima u cilju sklapanja poslovnog ugovora ili omogućavanja poslovne suradnje, te se takva obrada temelji na legitimnom interesu Društva.

Opseg i kategorije osobnih podataka koje obrađuje Društvo:

Ne obrađujemo više podataka nego što je to potrebno zbog legitimnog interesa komunikacije s poslovnim partnerima te potencijalnim poslovnim partnerima te izvršenje ugovora sklopljenih sa poslovnim partnerima. U navedene svrhe obrađuju se sljedeći osobni podaci: e-mail adresa pošiljatelja i primatelja, ime i prezime, poslovna adresa, broj telefona.

Svrha obrade Podataka:

Svrha obrade podataka je sljedeća: – ispunjenje zahtjeva pošiljatelja e-mail pošiljke i druga komunikacija s pošiljateljem e-mail pošiljke.

Prijenos Podataka:

Društvo u određenim slučajevima prenosi Vaše podatke trećim stranama za sljedeće svrhe obrade:
(i) Zbog održavanja tehničke i programske računalne opreme Društva te zaštite navedene opreme, pristup Vašim podacima može imati naš ugovoreni partner koji vrši održavanje navedene opreme. Obvezujemo se osigurati da će navedeni ugovoreni partner Vaše osobne podatke obrađivati na način predviđen ovim Pravilima o zaštiti privatnosti.
(ii) Radi potrebe pružanja sveobuhvatne usluge, na Vaš zahtjev možemo proslijediti Vaše podatke različitim poslovnim partnerima Društva koji pružaju različite vrste usluga, kao što su usluge savjetovanja vezanih za zaštitu na radu, usluge pripreme i dostave jela i pića i sl., a sve kako biste Vi navedenim osobama pružili određenu uslugu ili kako bi oni Vama pružili pojedinu uslugu.
Vaši osobni podaci mogu biti dostavljeni tvrtkama iz drugih zemalja unutar i izvan EU koje smo angažirali radi gore navedene svrhe obrade. Relevantne zemlje izvan EU možda ne mogu osigurati istu razinu zaštite osobnih podataka kao i Vaša država, ali u takvim slučajevima, Društvo će osigurati da su osobni podaci adekvatno zaštićeni od strane primatelja u takvim zemljama.

Trajanje obrade Podataka:

Podaci se čuvaju tijekom trajanja poslovne suradnje ili dok postoji potencijal za međusobnu suradnju odnosno do trenutka brisanja e-pošiljke od strane pojedinog zaposlenika Društva koji je primio e-pošiljku, odnosno tijekom zaposlenja pojedinog zaposlenika Društva koji je primio e-pošiljku kao legitimni interes Društva.

Sigurnost i ostale informacije:

Društvo čuva podatke u digitalnom obliku. Podaci u digitalnom obliku zaštićeni su odgovarajućom prvoklasnom zaštitom te jedino ovlašteni zaposlenici Društva i ovlašteni zaposlenici osoba navedenih u ovim Pravilima o zaštiti privatnosti kojima je Društvo prenijelo osobne podatke u ovdje navedene svrhe imaju pristup Podacima i obavljaju djelatnosti vezane za Podatke. Društvo će sustav zaštite podataka redovito nadograđivati i unaprjeđivati te činiti sve što se očekuje u određenoj situaciji kako bi spriječio neovlašteni pristup obrađivanim Podacima.

IV. Prava svih ispitanika

Prava u svezi zaštite Vaših osobnih podataka kao Ispitanika su kako slijedi:
1) „Pravo na pristup osobnim podacima“ – možete zatražiti informaciju vezanu za obradu svojih osobnih podataka u bilo koje vrijeme pisanim putem na adresu Društva ili elektroničkim putem na e-mail adresu: webshop@biber-bek.hr.
2) „Pravo na ispravak osobnih podataka“ – možete zatražiti ispravak ili izmjenu svojih osobnih podataka u bilo koje vrijeme pisanim putem na adresu Društva ili elektroničkim putem na e-mail adresu: webshop@biber-bek.hr.
3) „Pravo na brisanje osobnih podataka“ – možete tražiti brisanje osobnih podataka ukoliko su ispunjeni uvjeti za takvo brisanje pisanim putem na adresu Društva ili elektroničkim putem na e-mail adresu: webshop@biber-bek.hr.
4) „Pravo na ograničavanje obrade“ – možete tražiti ograničavanje obrade osobnih podataka u bilo koje vrijeme pisanim putem na adresu Društva ili elektroničkim putem na e-mail adresu: webshop@biber-bek.hr.
Društvo će odrediti ograničenje obrade ukoliko se ispuni jedan od sljedećih uvjeta:
– ispitanik osporava točnost osobnih podataka, u kom slučaju će se obrada ograničiti na razdoblje kojim se Društvu omogućava provjera točnosti uporabe;
– obrada je nezakonita i ispitanik se protivi brisanju osobnih podataka te umjesto toga traži ograničenje njihove uporabe;
– Društvo više ne treba osobne podatke za potrebe obrade, ali ih ispitanik traži radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva;
– Ispitanik je uložio prigovor te očekuje potvrdu nadilaze li legitimni razlozi Društva razloge ispitanika.
5) „Pravo na prenosivost podataka“ – možete, ukoliko se za to ispune uvjeti, u bilo koje vrijeme pisanim putem na adresu Društva ili elektroničkim putem na e-mail adresu: webshop@biber-bek.hr tražiti da Vam Društvo osobne podatke koje ste pružili preda u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu te imate ima pravo prenijeti te podatke drugom voditelju obrade bez ometanja.
6) „Pravo na podnošenje prigovora nadzornom tijelu“ – ako smatrate da se obradom Podataka krši mjerodavno pravo, možete se obratiti i izravno tijelu nadležnom za zaštitu podataka (Agencija za zaštitu osobnih podataka, Martićeva ulica 14, 10 000 ZAGREB, tel: 00385 1 4609000, fax: 00 385 1 4609099, e-mail azop@azop.hr) ili nadležnom sudu kako bi ostvarili svoja prava.
7) „Pravo na povlačenje privole“ – možete u svako doba povući svoju privolu za obradu osobnih podataka pisanim putem na adresu Društva ili elektroničkim putem na e-mail adresu: webshop@biber-bek.hr.